ноември 16, 2021
11 11 11 AM
Как да използвате степер ефективно
Какво е изграждане на тераси?
В какво се състоят вътрешните ремонти?
Полезни съвети при ОВК инсталации
Любовта и кулинарията с Нахрани ме
10 – Нестандартни кухненски джаджи
3 Скъпи храни които да не купувате
Чудната скала от езерото „Burman Lake“ в Канада
Мадейра островът на орхидейте
Всяка жена трябва да има седем задължителни модела дамски обувки
Latest Post
Как да използвате степер ефективно Какво е изграждане на тераси? В какво се състоят вътрешните ремонти? Полезни съвети при ОВК инсталации Любовта и кулинарията с Нахрани ме 10 – Нестандартни кухненски джаджи 3 Скъпи храни които да не купувате Чудната скала от езерото „Burman Lake“ в Канада Мадейра островът на орхидейте Всяка жена трябва да има седем задължителни модела дамски обувки

Чудната скала от езерото „Burman Lake“ в Канада

Spread the love

Скалата се намира на труднодостъпно и почти непроходимо място… Освен, ако не знаете от къде да минете.

Местен жител, с инициали S.V. посещава мястото вече няколко години. Воден от местна легенда, той се опитвал да улови в кадър загадъчния образ на две фигури, чието отражение във водата, създава цялостен образ. За жалост, опитите му през първите три години били неуспешни. С развитието на технологиите, той решил да посети мястото за четвърти и последен път. Този път, преди да се отправи към загадъчното място, той решил да се допита до местен мъдрец, който всъщност му разказал историята на чудноватата скала, преди години.

Мъдрецът уточнил, че на определена дата, през определен период от време, слънчевата светлина създава условия, благоприятни за появата на почти кристален образ, който може да се види в езерото. Така, въоръжен с тези знания, на уречения ден и час, S.V разположил своят фотоапарат към чудната скала. Зачакал, когато в уречения час, Слънцето създало чудно красива светлинна вълна, която сякаш покривала брега и езерото. Тогава сякаш от нищото, езерото отразило скалата във водите си и пътешественикът загубил ума и дума.

Но, какъв е митът? Посланието е повече от истинско и силно…

„Преди стотици години, по тези земи е живяло древно племе. Хората се борели ежедневно за насъщния си, с труд и пот, упорита борба и много лишения. В този труден живот, племето се топяло твърде бързо… Всяка година измирали десетки млади жени и деца, без никой да знае защо и без никой да може да помогне. Дори мъдреците им, били безсилни да създадат лек, срещу коварната болест, а били вещи в отварите и билките. В края на тяхното съществуване, останал само един възрастен жрец, който владеел стихиите на природата. Усещайки, че неговия край също наближава, решил да остави на бъдещите поколения послание, което времето да не може да разруши. В деня, в който знаел, че ще напусне земния свят завинаги, той събрал последните си сили и направил могъщо заклинание… Земята се разтресла, земните недра се надигнали, извисили се скали край брега и води погълнали мястото. След часове, водите се разпрострели навсякъде, откривайки част от скалите, които благодарение на неговото заклинание възприели формата на майка и дете, които се молят. Тази скала, символизира загиналите млади майки и деца, тяхната вечна молитва към Природата, да пожали бъдещите поколения от гибел и смърт, да ги избави от болест и нещастие. От този ден нататък, никога повече нямало смърт на това място.

И днес, онези, които знаят за тази история, идват да проведат своите сватби на това място, въпреки, че те не могат да видят образа на майката и синът в езерото, те знаят, че който веднъж се ожени край тези води, никога не се разделя с любимия си“

Facebook Comments