ноември 16, 2021
11 11 11 AM
Как да използвате степер ефективно
Какво е изграждане на тераси?
В какво се състоят вътрешните ремонти?
Полезни съвети при ОВК инсталации
Любовта и кулинарията с Нахрани ме
10 – Нестандартни кухненски джаджи
3 Скъпи храни които да не купувате
Чудната скала от езерото „Burman Lake“ в Канада
Мадейра островът на орхидейте
Всяка жена трябва да има седем задължителни модела дамски обувки
Latest Post
Как да използвате степер ефективно Какво е изграждане на тераси? В какво се състоят вътрешните ремонти? Полезни съвети при ОВК инсталации Любовта и кулинарията с Нахрани ме 10 – Нестандартни кухненски джаджи 3 Скъпи храни които да не купувате Чудната скала от езерото „Burman Lake“ в Канада Мадейра островът на орхидейте Всяка жена трябва да има седем задължителни модела дамски обувки

Мадейра островът на орхидейте

Spread the love

Мадейра е малък португалски остров и архипелаг, разположен в северната част на Атлантическия океан, между Канарските и Азорските острови, с площ 741 кв.км. и 260 000 жители.

Открит е през 1418 г. от португалски моряци. Днес остров Мадейра е едно спокойно екзотично място с непокътната природа, невероятни скалисти брегове, край които минава океанското течение Гълфстрийм и феерични цветни градини.  Известен е като „Остров градина”. Името му, преведено от португалски, означава „гора”. А в една от многобройните легенди той е наречен „целувката на Господ” заради уникалната си природа.

product_656

През зимата средната температура е 20 градуса, а през лятото 24 градуса– изключително благоприятно за екзотична почивка.

Островът добил популярност в началото на 19 век, когато всяка година за зимните месеци тук идвало португалското кралско семейство, също и по-заможните жители на западна Европа, както и известни личности като Уинстън Чърчил и Бърнард Шоу. Освен на чудесния климат, те се наслаждавали и на вълшебните градини с орхидеи, лилии, магнолии, азалии и други над 700 хил. растения, някои от които са съществували още в праисторически времена.

4_medium

Потъналата в зеленина столица Фуншал се намира в южната част на острова, на най-слънчевия бряг, сред бананови плантации и градини с цветя, цъфтящи през цялата година. Този изглед предразполага към почивка и релакс, но въпреки това и нощният живот кипи и предлага стотици забавления.Името на града идва от португалски и означава „копър“, растението, с което в миналото е било покрито крайбрежието на острова.

Фуншал е едно от основните пристанища на круизни кораби в Атлантическия океан.

Колоритните улички с малки магазинчета, катедралата от XV век, музеят на модерното изкуство и великолепният парк „Санта Катарина“ са предпочитани места за посещения и разходки.Въобще Фуншал е един модерен, космополитен град, известен не само с луксозните си хотели и ресторанти, но и с това, че тук е роден футболистът Кристиано Роналдо.

3c4e5899eda68be643a0abc24eae2488

Благодарение на мекия си климат и разнообразен ландшафт, и на многото фестивали, които се провеждат всяка година, остров Мадейра се е превърнал в една от най-популярните дестинации на Португалия, привличайки целогодишно туристи от цял свят.Най-известният фестивал е „Новогодишната вечер с фойерверки“, който е вписан в Книгата на Гинес като най-голямото шоу с фойерверки в света. Всяка година в края на април се провежда традиционен фестивал на цветята, който се превръща в една от най-големите атракции за туристите и местното население.Улиците на столицата Фуншал се изпълват с глъчка, с ароматен парфюм на всевъзможни цветя, с пъстри и сложни цветни композиции, покачени върху масивни платформи, с музика и настроение.

7_medium

Fest91

Fest95

flower-festival-madeira-header

4_6 (2)

Facebook Comments