141006c91590e22f3c5099490ab3cc91Renault Group се превърна в европейски лидер по отношение ниските нива на емисиите CO2 и първата автомобилна група, слязла под 115 г/км CO2. Тези данни са изчислени на база продадените пътнически автомобили през цялата 2013. Това класиране се дължи на обновяването на моделната гама, успехът на гамата двигатели Energy и продажбите на електрически автомобили.

Renault Group зае полпозишън в Европа по отношение ниските нива CO2 емисии със среден показател 114,7 г/км CO2 на автомобил (източник: AAA-DATA), които данни са изчислени на база продадените пътнически автомобили през цялата 2013.
Renault Group дължи този си успех на скорошното обновяване на моделната си гама, особено на пет модела, които отделят под 100 г/км CO2 (Twingo, новото Clio, Captur, Mégane и Dacia Sandero). В действителност, в сектора за малките 5-местни дизелови автомобили, новото Clio Energy dCi 90 eco² е лидер в класа с 83 г/км. Като цяло, гамата на новото Renault Clio отделя 18,5 г/км CO2 по-малко спрямо предишното поколение на модела.
Междувременно, продажбите на електрическите автомобили Renault също допринесоха в голяма степен за ниските нива CO2 емисии на Групата.
Като цяло, средното ниво CO2 емисии на километър пробег в цялата гама на Renault Group се е подобрило с почти 11 г през 2013 спрямо 2012, спадайки от 125,5 на 114,7 г/км.
„Tази позиция на пазарен лидер е доказателство, че комбинацията от стратегия в сферата на задвижването – с нашата гама от Energy двигатели – и стратегията ни спрямо електрическите автомобили е успешна. Благодарение на тези иновации, Renault Group постига осезаеми резултати и поддържа целта си за значително намаляване на дългосрочното влияние върху околната среда от своите дейности. Едновременно с това, тези подобрения са от полза за планетата и нашите клиенти.“ (Жан-Филип Ермин, Директор, Renault Group, Екологичен план). /cross.bg

Коментари

коментара