Facebook и Instagram анонсираха видео от Instagram за iPhone и Android. Сега потребителите могат да записват и споделят 15 секундни видео клипове с основни функции за редактиране.

„Бързо, лесно и красиво” бе темата на изявлението и тези думи бяха използвани повече от веднъж от съоснователят на Instagram  Кевин Състорм. „Видеото е комплексно нещо”, каза Състорм.  „Така че, за да може да е достатъчно добро за Instagram, то трябваше да е перфектно”. Този стремеж към съвършенство е била една от причините, поради която видеото не е било включено при старта на Instagram . Състорм допълни, че още от първият ден са искали Instagram да бъде най-добрия по скорост, простотa и красота.

Въпреки че, основните принципи на компанията не са се променили, технологията и екипът – да. Екипът на Instagram се е увеличил три пъти в сравнение с миналата година. Вече е в състояние да преложи следната функционалност на мобилните потребители:

  • Записи на 15 секундни видеа, клип след клип.
  • Изтриване на клиповете, които не са желани или презаписването им.
  • Избор от тринадест филтъра за по – добро качество на видеото.
  • Избиране на рамка или корица за видео картините в  клипа.
  • Anti-shake система, която стабилизира камерата при заснемане на клипа.
  • Споделяне в Facebook или в профила на Instagram.

Общо 16 милиарда снимки са публикувани в Instagram, има 1 милиард харесвания всеки ден и 130 милиона потребители месечно. Общността е тази, която прави Instagram различен и с новото видео приложение потребителите ще могат да уловят най – красивите моменти в света.

Коментари

коментара