facebook-musicНай-голямата социална мрежа обнови мобилното си приложение с нова функция, наподобяваща Shazam. Тя дава възможност за автоматично разпознаване на песни и телевизионни програми, при влизането ни в социалната платформа, пише Yahoo News, цитиран от Фокус.Функцията използва технология за разпознаване на аудио, за да открие заглавието, албума и изпълнителя сред милиони песни и предавания от 160 телевизионни канала.

Когато започнем да съчиняваме статус на приложението си за Android или iOS, можем да решим да добавим това, което Facebook нарича “чувство” заедно с подходящ емотикон. В тази секция вече имаме възможност да активираме функцията за слушане на аудио.

Ако го направим, всеки път, когато отворим мобилното си приложение, Facebook автоматично ще задейства функцията, за да “чуе” какво слушаме или гледаме. Действието се онагледява от синя чертичка, подобна на еквалайзер, в горния десен ъгъл на екана. Когато разпознае песен, софтуерът показва албума, заглавието и артиста. Ако е телевизионна програма, ще се появят заглавието, сезона и поредността на епизода или пък кои отбори играят, ако гледаме футболен мач.

Facebook подчертава, че новата функция няма да се използва за записване на разговори. Тя е активна само когато отворим полето за създаване на публикация. Ако не засече звук в рамките на 15 секунди, функцията се самоизключва. /manger.bg

Коментари

коментара