01cdcd3e6ea4e8b83b42696627330a04_bigНа автосалона в Лос Анджелис през ноември ще бъде представено концептуално купе с четири врати, което ще демонстрира новия фирмен стил и доминиращите дизайнерски черти на всички бъдещи модели на Audi, съобщава Autocar. Очаква се прототипът да се превърне във флагман на марката с индекс A9.

Стилистиката на концепта е разработена под ръководството на новия шеф-дизайнер Марк Лихте, чието дело са актуалните Volkswagen Golf и Passat. Според Autocar прототипът ще покаже свежа интерпретация на традиционната радиаторна решетка. Очаква се и нов вариант на напълно дигитализираното табло, дебютирало с последната генерация на купето TT.

За бъдещия прототип се знае също, че ще бъде дълъг над 5 метра. Ще има лазерни фарове, а в основата на конструкцията ще залегне платформата на новата A-осмица и производните модели на Porsche, Bentley и Lamborghini.

Слухове за нов флагман на Audi, позициониран над A9, се носят от поне три години. Ако информацията на Autocar се потвърди, „купеобразният“ седан ще атакува пазара през 2017 г. и ще създаде вътрешнофирмена конкуренция на Porsche Panamera.

fakti.bg

Коментари

коментара