618x346Оргазъм и да имаш деца – не трябва да са единствените причини, за да правите секс. Ако секса е редовен, от него има доста повече ползи, за които може би не знаете. Ние ще ви изброим 9 от тях, въпреки че те да много повече.

1. От секса се отслабва – Ако правите секс и то в активна позиция, вие изгаряте много повече калории, от колкото да качвате снимки във Фейсбук, след 5 минутна тренировка във фитнеса. При мисионерската поза вие губите само 86 калории, но ако стоите на колене и лакти в позиция “кученце“ – 324 калории, а ако сте от горе в ролята на ездач(ка), загубите скачат на 512 калории.

2. Премахва стреса – Сексолозите са доказали, че ако секса е редовен (поне 2 пъти седмично), това значително намалява стреса и вие преставате да се тревожите за дреболии.

3. Гони депресията – Сексът е на добрият анти-депресант. Самия оргазъм и секса като цяло допринасят за отделянето на “хормона на щастието“, който подобрява настроението ни.

4. Намалява болката – Воденето на редовен полов живот, не само намалява депресията, но и облекчава спазмите. Така, че ако ви мъчи главоболие или корем, вместо да взимате хапче, правете секс и ще забравите за болките.

5. Укрепва имунната система – Учените са установили, че секса повишава имунитета, чрез имуноглобина, който се произвежда в тялото по време на половият акт.

6. Подобрява паметта – Учени от Хамбург твърдят, че притока на кислород в кръвта по време на секс и адреналина, подобряват качеството на концентрация. Според сексолози, редовният секс повишава дори и нивото на интелигентност.

7. “Фитнес“ за сърцето – Установено е , че хора които правят поне 3 пъти седмично секс, страдат по-малко от сърдечно-съдови проблеми.

8. Повдига самочувствието – Редовният сексуален живот дава чувство на сигурност, благодарение на което сме по-уверени в живота.

9. Сексът ни подмладява – Както споменахме по-горе, сексът – това е страхотно упражнение. Той тонизира мускулите ни и увеличава количеството на колаген, който предотвратява стареенето.

Подобна тема: ТУК

Коментари

коментара