/КРОСС/Повечето млади двойки до 35 г. в България вярват, че любовта е „по-важна от парите и всичко друго“, показват резултатите от проучването „Съвременните двама“ за ценностните нагласи на двойките в България.
Според 84% от младите двойки без деца и 78% от тези с деца любовта е по-важна от парите и всичко друго. По-голямата част от партньорите с деца (84%) възприемат любовта като дълбоко приятелство. Освен това над 85% мислят, че днес е нормално да имаш дете без да имаш партньор.
Данните сочат, че голямото мнозинство от младите без деца до 35 години (86%) не са встъпвали в брак. Същото важи за малко над една трета (35%) от двойките с деца. Делът на тези, които имат брак с партньора си, се не се променя значително според това дали двойката е от София (25%) или страната (22%). За повечето от младите до 35 години (55%) настоящата им връзка е първа или втора в живота им.
Проучването показва, че 30% от хората до 35 години без деца не отдават първостепенно значение на сексуалните отношения в една връзка. На същата позиция са 84% от тези с деца. Преобладаващата част от партньорите без деца (82%) и тези с деца (79%) споделят, че са удовлетворени от сексуалния си живот.
Данните от изследването разкриват също, че по-малко от половината от двойките без деца (57%) и с деца (42%) определят себе си като ревниви. На въпроса как биха постъпили, ако знаят, че партньорът им изневерява 57% от младите без деца отговарят, че ще напуснат партньора си

: Любопитно Cross

Коментари

коментара