Май няма нищо по-секси от едно плоско и стегнато женско коремче. Всеки иска такова, но не всички има мотивацията да го постигне. Всъщност това е областта, в която най-лесно се трупат мазнини и най-трудно се свалят. Изискват се огромни усилия, правилно хранене и много движение и спорт. Днес ще обърнем внимание не на тренировките, а съветите за хранене, които ще спомогнат за така мечтаното коремче.

5 съвета за плоско коремче

1. Приемайте повече фибри. Скъпи момичета, това е от основна важност. Хапвайте изделия, богати на фибри. Диетата, включваща плодове, зеленчуци, ядки и семена е много полезна за вашето секси коремче. Тя ще ви помогне за  по-лесно разграждане на мазнините. След това вече можете да поработите във фитнеса за стягане и оформяне.

2. Намалете захарта. Сладкото е враг номер едно на хубавия и стегнат корем. Ако не искате излишни тлъстинки по тялото – ограничете до минимум сладкото. Напълно сме наясно, че това няма как да стане от раз, но дайте всичко от себе си в името на вашето супер сладурско коремче. Все пак искате да изглеждате добре на плажа, нали?

3. Тествайте се за чувствителност към храната. Всеки организъм е различен, някои се подуват от лактоза, други от глутен. След като си направите тези тестове ще можете да прецените какви храни да добавите във вашата диета.

4. Добавете подправки към диетата. Освен, че с тях храната става много по-вкусна те имат и благоприятно въздействие върху метаболизма. Лютото например много помага.

5. Намалете стреса. Той е една от основните причини за натрупване на мазнини в тази област. Когато имате високи нива на стрес, вашият метаболизъм се забавя и коремът ви се подува. За да намалите стреса е препоръчително да се запишете на спорт, да започнете да практикувате йога или просто да тичате в близкия парк.

Коментари

коментара