Пътуване по света е един чудесен начин да прекарате свободното си време, но не всички градове са толкова очарователни както е представено в брошурите за пътуване. Всеки голям град има своите проблеми, някои от тях са малко по-лоши от другите. Ето някои от най-опасните градове в света:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1. Баркисимето, Венецуела

Баркисимето е главен град на щата Лара в северозападна Венецуела, а населението му е малко над 1,5 милион жители. Разполага с изненадващо висок брой университети и е нашумяла туристическа дестинация, но също така е един от най-опасните гадове в света. На ден се регестрират средно по 57 убийства.

120828_peshawar_blog2. Пешавар, Пакистан

Пешавар, Пакистан е друго опасно място в света. Въпреки че градът се гордее с невероятни забележителности и спиращи дъха паркове, целенасочена атака срещу силите за сигурност и самоубийствени атентати, за съжаление правят Пешавар един от световните най-опасните места за посещение.

Sana'a-walls3. Сана, Йемен

Сана или Санаа, така се казва столицата на  Йемен и е едно от най-опасните места в целия свят. В тази политически нестабилна страна и  въпреки усилията на американските съюзници, градът остава дестинация с висок риск. Тези, които са достатъчно смели да го посетят, могат да се насладят на Стария град, пълен с красиво проектирани сгради от по-мирни времена.

800px-Caleta_Beach_in_Acapulco,_Mexico_20094. Акапулко, Мексико

Акапулко е доста популярна туристическа атракция, но в последно време по екзотичните му плажове се наблюдава драстично намаляване на туристите. Наркокартелите са проблем в цяло Мексико и положението само се влошава през последното десетилетие. Голям брой мъртви тела са често срещано явление в този пристанищен град, което го прави изключително опасен като дестинация.

Chihuahua Mexico 85. Чиуауа, Мексико

Проблемите с насилието в Мексико са достатъчно големи, което е основателна причина да поставим два мексикански града в нашата класация. В действителност има много градове които биха попаднали в тази листа, но Чиуауа ги бие от позицията си на контрабанда на кокаин към Сащ. Наркокартелите са превзели района и не е необичайно да видите случайни престрелките по улиците, което го прави много негостоприемно място за посещение. 

Част 2

Коментари

коментара