Едва ли има човек, който да не съжалява за нещо в този живот. Идеални пътища и хора няма! Правили сме грешни избори, но добиваме опит за да не ги повторим.Често късно осъзнаваме, че сме правили грешни избори.Ето за какво хората, извървели почти целия си житейски път, съжаляват най-много:

37,неща,за,които,съжаляваме, преди,да,умрем1. Не сме пътували. Колкото повече остаряваме, толкото по-трудно става. С годините все повече хора зависят от нас и понякога присъствието ни около тях става наложително.

2. Не сме научили чужд език. Да, в училище сме учили някакъв, но така и не сме го използвали пълноценно.

3. Дълго време сме поддържали лоша интимна връзка. Струвало ни се е непосилно тежка задача да се разделим с грешния човек, но с времето сме осъзнали, че само си губим времето.

4. Забравили сме да си вземем слънцезащитен крем. Може да не ви звучи като нещо важно, но с годините увредената кожа започва да предизвиква повече бръчки и обезцветяване.

5. Не сме успели да чуем на живо любимите си групи.

6. Страхували сме се да прави разни неща. Не трябва да се оставяме на страха да ни парализира.

7. Не сме поддържали физическото си здраве. Колкото повече остаряваме, толкова повече осъзнаваме колко е важно да се грижим за тялото си.

8. Оставили сме се да ни водят клишетата за двата пола, вместо сами да решим в какво да се впишем и в какво не.

9. Не сме напуснали ужасната си работа. Да, трябвало е да плащаме сметки, да храним семейство, но не е трябвало да сме нещастни всеки ден.

10. Не сме се старали в училище. Оценките са важни, но по-важното е да усвоим материята и да разберем как да ги прилагаме.

11. Не сме осъзнали колко сме привлекателни всъщност. Има различни разбирания за красота, а ние сме смятали, че сме невзрачни.

37,неща,за,които,съжаляваме, преди,да,умрем12. Страхували сме се да кажем „Обичам те“. Да обичаш друг човек е много ценно умение, дори и любовта да е несподелена.

13. Не сме се вслушвали в съветите на родителите ни. Те, разбира се, са имали много повече опит от нас, но ние така и не сме им го признали.

14. Прекарали сме младежките си години с мисълта, че ние сме най-важните на света. И твърде късно сме разбрали, че живеем на място, пълно с важни и интересни неща.

15. Прекалено много сме се притеснявали какво мислят другите за нас. С годините обаче осъзнаваме, че чуждото мнение не оказва влияние върху личното щастие.

16. Лишили сме се от мечтите си, за да сбъднем нечии чужди. Едно е да бъдеш добър с хората, но е съвсем друго да жертваш собственото си щастие.

17. Губили сме си времето в колебания.

18. Преглъщали сме обиди, особено от хора, които сме обичали, а не сме изказвали болката си.

19. Не сме отстоявали мнението си, само защото сме знаели, че другите няма да са съгласни с нас. Това не е причина да изоставим принципите си.

20. Не сме били доброволци. Има безброй много причини да помагаме на нуждаещи се хора без да искаме от тях нищо в замяна.

21. Не сме се грижили достатъчно за зъбите си.

22. Все не сме намирали време да поговорим с бабите и дядовците си. А те са около нас за кратко време.

23. Работили сме прекалено много. Пропускали сме важни моменти в живота си или сме били прекално стресирани, за да ги преживеем пълноценно.

24. Така и не сме се научили да готвим.

25. Не сме успявали да оценяваме важните мигове, винаги сме бързали.

37,неща,за,които,съжаляваме, преди,да,умрем26. Не сме довършвали нещата, които сме започвали.

27. Не сме се научили да се забавляваме от сърце.

28. Действали сме според очакванията на обществото, на семейството ни. Така и не сме разбрали, че само ние можем да решаваме какво да се случва с нас самите.

29. Съжалявали сме за разрушени приятелства, без да осъзнаваме, че пътищата на хората често се разделят.

30. Не сме си играли достатъчно с децата си. А те са весели и невинни. Трабвало е да изберем да изпълним живота си с тяхната невинност, а не да я избягваме.

31. Никога не сме поемали голям риск, дори и в любовта.

32. Не сме се старали за кариерата си, а сме се движели по течението.

33. Прекалено много сме се притеснявали. Осъзнали сме, че притесненията, особено за неща, които още не са се случили, са само загуба на време.

34. Драматизирали сме за неща, които не са заслужавали нашите емоции.

35. Не сме прекарвали достатъчно време с хората, които обичаме.

36. Били сме срамежливи.

37. Не сме били благодарни. Така и не сме се научили да благодарим и то от сърце.

Коментари

коментара