Храненето у дома е много по-здравословно и по-евтино от посещението в ресторант. Как обаче да намалим цената на приготвените у дома ястия, така че още повече да облекчим бюджета си?

Следващият списък съдържа храни, които са с високи цени. И предлага техните по-евтини алтернативи.

 

Бекон 

Беконът има много функции. Можете да го ядете на закуска, както и да го добавите към различни ястия и салати. Той обаче не е евтин. Затова го заместете с шунка. Освен това беконът е нетраен и съдържа голямо количество мазнини. Което прави шунката по-здравословен вариант.

3(721)

 

Череши 

Черешите намират място в доста рецепти. И все пак си остават един от най-скъпите плодове, дори и в сезона, в който зреят. В края на лятото гроздето е идеалният им заместител. Другият вариант е да използвате консервирани череши, ако ще приготвяте сладкиши с тях.

Cherries in a glass bowl on the wooden table

 

Телешко

От пържола през бургери до спагети – има безкрайно много ястия, които можете да направите с телешко. Единственият проблем е, че цените му са по-високи от всякога. Така че заместете телешкото с по-евтини варианти. Използвайте друг вид мляно месо за кюфтета и спагети, хапнете пилешка пържола и сложете свински бургер в сандвича си.

1(716)

 

Коментари

коментара