Ще разочароваме всички, които се чудят, дали селфи манията, която е заляла света ще отшуми някога. Не стига че това няма да се случи скоро, а и се очертава селфито да става все по-разпространено и усъвършенствано.

Най-интересната иновация в модата на селфито е автопортрет, който чрез компютър прави малко триизмерно пластмасово бюстче на мераклиите, пише в. „Дейли мейл“.

За да си направи 3-измерно селфи, желаещият трябва да се подложи на ръчен скенер, който запечатва контурите на тялото в 3 D. След което, получената информация се качва на компютър и се принтира с помощта на 3 D устройство.

999ce5f02eefcec9a260a7b5bb126735_large

Ако и вие проявявате желание за 3-измерно селфи, удоволствието ще ви струва около 50 британски лири. Единствения недостатък е, че за разлика от традиционното селфи, което става на момента, 3-измерното ще ви отнеме 10 часа.
Разработката е дело на компанията на известния британски милионер и предприемач от гръцки произход Тео Пафитис, който признава, че за в момента 3-измерният автопортрет е твърде бавен, но съвсем скоро това ще се промени.

„В началото и паметта на компютрите беше незначителна, но с времето се разви експоненциално“, коментира Пафитис. Фирмата „Райман“ пуска на пазара персоналните си 3D принтери следващия месец на цена от 839 британски лири.

Коментари

коментара