1. Сметките ви са платени този месец.

Дори може би сте похарчили малко излишни пари за не толкова потребни неща.

2. Задавате си въпроси за самия вас.

Съмнявате се в живота. Чувствате се нещастни понякога. Това означава, че сте все още сте отворени към растеж в живота. Означава, че можете да сте обективен и самоосъзнат.

3. Имате работа.

За колко много часове, каквото и да е заплащане, вие печелите пари, които ви помагат да хапнете нещо, да спите върху нещо и да обличате нещо всеки ден. Не е провал, ако не изглежда по начина по който си мислехте, че ще бъде – оценявате независимостта и поемате отговорност за себе си.

4. Имате време да направите нещо което ви доставя удоволствие.

Дори и това да е да седите на дивана гледайки нещо по телевизията или да си поръчвате храна.

5. Не се притеснявате от това откъде ще си набавите храна.

Има храна в хладилника и килера и може би имате достатъчно за да си изберете точно това, което ви харесва да си похапвате.

6. Можете да се храните защото ви харесва.

Не е въпрос на оцеляване.

7. Имате един или двама близки приятели.

Хората се тревожат за количеството, но в крайна сметка осъзнават, че броят на приятелите не е от значение за това колко ще почувстваш интимността, радостта, приемането на това което си и връзката с тях.

8. Можете да си позволите да се качите на метрото, чаша кафе или да заредите колата с гориво тази сутрин.

Най-малките удобства (и чести, потребности) не са променливи за вас.

9. Променяте се.

Вие се учите, еволюирате, и можете да определите начина по който се променяте дали се подобрявате или се влошавате.

10. Имате време и средства, за да направите неща извън вашият минимум.

Може би сте били на концерт, в последните няколко години, купували сте си книги, можете да направите еднодневна екскурзия до съседния град ако искате.

11. Имате избор от дрехи и аксесоари за всякакъв повод и сезон.

Не се притеснявате за това дали имате шапка или ръкавици в снежна виелица, имате готини дрехи за лятото и нещо което да сложите примерно за сватба.

12. Усещате когато нещо не е наред в живота ви.

Първата и най важна стъпка е просто да осъзнаваме. Да бъдеш в състояние да общуваш със себе си: „нещо не е наред, въпреки че не съм сигурен кое ще е по добре.“

13. Ако можехме да говорим с по младото си аз, бихме казали: Направих го, успях, оцелях и след това ужасно нещо.

Така че често хората носят своите минали травми в настоящия си живот, и ако искате доказателство, че ние носим в себе си този който сме били в това което сме сега, трябва да видите как ще реагира детето у вас, справили сте се добре от личността която сте били.

14. Имате свое собствено лично пространство.

Дори не е задължително да е къща или апартамент (чудесно ще е ако това е така). Всичко от което се нуждаем е една стая, ъгъл, бюро където можете да творите или да почивате по ваша преценка; където вие казвате кой ще бъде част от странния ви малък свят и до каква степен.

15. Загубили сте връзка с любим човек.

По важното от това, че просто сте имал партньор на първо място е това, че вие или партньорът ви е избрал да се отдели. След което ви се отваря възможност за нещо друго, по добро което е някъде там и ви очаква.

16. Искате да научите нещо.

Независимо дали става дума за това как да живеем по щастлив живот, да поддържаме по добри взаимоотношения, да четем книги, да гледаме филми, да правим секс или да поддържаме социални контакти.

17. Знаете как да се грижите за себе си.

Знаете по колко часа сън са ви нужни за да се чувствате добре на следващия ден, когато нещата могат да са наопаки, сърцето ви е разбито, забавлявате се, знаете какво да правите когато не се чувствате добре и сте тъжни и т.н.

18. Поставили сте си цели.

Дори и изтощени, чувствате че тя е далеч от вас. Имате мечта, обаче тя е неясна и променяща се с времето.

19. Не сте безкомпромисно настроен за бъдещето си.

Някой от най-щастливите и най-приспособени хора са тези, които могат да направят всяка ситуация идеална, които са твърде фокусирани и имат план, който решително е ангажиран с резултат.

20. Преживял сте някои глупости и разочарования.

Можете да се изправите пред предизвикателствата, които срещате и да ги сравните с тези, за които си мислите, че не можете да преодолеете.

Коментари

коментара