20140608135917-1301356_595_Ако щете вярвайте, но е известен случай, в който китаец наема виртуални убийци, за да убият героя, с който синът му играе видео игри. Г-н Чън се притеснява, че детето му прекарва прекалено много време пред компютъра и се надява с тези свои действия да го откаже от непрекъснатото цъкане. Още странни факти за Китай и хората от тази страна следват:

1. В Китай сериозно се притесняват от отровни вещества в млякото. Досега е имало случаи на отравяне с живак, почистващи препарати и какво ли още не.

2. В тази страна има цели градове, в които не живее нито един човек.

3. Заради непрекъснатото бързане за сметка на качеството при строителството, има случаи, в които новопостроени мостове са се срутвали след месец.

4. Пожарникари дежурят на специални обществени места, за да бъдат предотвратявани самозапалвания на граждани.

5. Мостът Qingdao, който е осемлентов, дълъг е 42 км. и струва 14.8 милиарда долара, не поема почти никакъв трафик.

6. Непрекъснато се появяват фалшиви магазини на известни по цял свят марки из цялата страна.

7. Преди време китайското правителство решава да забрани някои марки за луксозни стоки и заради това икономиката на страната рязко тръгва надолу.

8. Някои медийни компании като Bloomberg например имат забрана да създават каквито и да било материали за китайския президент.

9. В Китай съществува професията „Любовен ловец“. Ако сте „Любовен ловец“, богати хора могат да ви наемат, за да обикаляте вместо тях моловете и магазините и да избирате подаръци за любимите им.

10. Смогът над страната е толкова много, че се вижда от Космоса.

11. 90 души са били арестувани заради това, че са разпространявали слухове за апокалипсис.

12. Говори се, че богаташите наемат хора, които да са им двойници в съда и, ако се наложи, да лежат вместо тях в затвора.

13. Задръстванията в Китай са, без преувеличение, ЕПИЧНИ.

14. Заради индустриалното замърсяване някои реки са изцяло червени.

15. Тъй като смъртното наказание съществува в Китай, интервютата преди екзекуция са изключително популярни и се излъчват по телевизията. /div.bg

Коментари

коментара