Любимият лилав цвят при избора на официални тоалети на първата дама на Щатите – Мишел Обама, бе избран за цвят на 2014 година.
624-400-mishel-izpylniava-ednakvo-dobre-obshtestvenite-i-domashnite-si-zadylzheniia
Експертите колористи твърдят, че лилавото  символизира желание към нови приключения. Той отключва креативността, иновативността и амбицията.А според модните дизайнери това е нюансът, който пасва чудесно на всякакъв тип кожа и визия – независимо дали дамата е с руса, кестенява или черна коса и независимо дали е с по-светъл, или по-тъмен тен. Модният нюанс има и своето специално наименование „сияеща орхидея”, като контрастира с миналогодишното изумруденозелено. За да изглеждате максимално елегантно, стилистите съветват да комбинирате дрехите си в този тон с шоколадово кафяво или бордо.
images65
Първата дама на Америка, която е отличена за най-добре облечена знаменитост, вече е осъзнала силата на този цвят и за това той е водещ в гардероба й през новата година.  Тя умело го вплита при подбора на своите дрехи за обществени събития. Следвайки нейния пример, много водещи марки също залагат на сигурното във всяка следваща нова колекция. Водещият цвят дори навлезе и в мъжките облекла, като се забелязва в колекциите на Salvatore Ferragamo и Ermenegildo Zegna.

img_1002631_30957196_6

 

Коментари

коментара