c-5oxwwe8OQ

Една порция суши е достатъчна, за да те пренесе хиляди километри на изток.

Суши се превърна в любима храна на целия свят!За родина на сушито се смята Япония, в чиято кухня се използва много риба и ориз.

Главната особеност на това традиционното японско ястие е запазването на първоначалния вкус и външен вид на всеки от продуктите. Японците са уверени, че употребата на сурова риба укрепва здравето и поради тази причина, класическото суши не се обработва. Използва се прясно уловена морска риба и морски дарове.

hamaci-food-sushi

Суши е специфичен възглед за красивото в живота и на трапезата.

 

 

Отличаващо се с финия си аромат, ограниченото количество мазнини и ниска калоричност, суши заедно с това предлага значително количество витамини и необходимите за организма минерали.Ползите от него са много. То не само подобрява работата на сърцето, кръвоносните съдове и стомаха, но и подпомага умствената активност. Също така предпазва от депресия, което се дължи на полиненаситените Омега 3 киселини в рибата.Оризът пък, подобрява храносмилането благодарение на наличието на целулоза.Консумацията на суши помага и за вталяването, за това сред японците има много дълголетници и липсват закръглените.

Коментари

коментара