1. Студената кула, Монс, Белгия

Историята за това място е оскъдна, но това не е причина то да е едно от най-интересните изоставени места. Започнало е да функционира през 1930г. и сприра през 2006г. Използвала се е за генериране на електричество и студена вода. Днес обаче изглежда като сцена от апокалиптичен филм.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-09

 

2. Военна болница, Белиц, Германия

В началото сградата била предназначена за санаториум, но впоследствие през Първата световна война станала военна болница. Болницата функционира до 1995г. след това е имало опити болницата да продължи да работи, но без успех. Има още няколко сгради, които били използвани за изследователска работа, но през повечето време сграда оставала напълно необитаема.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-11

3. Изоставена църква в Европа

Намирането на конкретна информация за тази църква е доста трудно, но повечето истории са плашещи. Църквата е била използвана за погребение преди да бъде изоставена и това е последната снимка от тогава, както се вижда по подредениете столове и бебешкия ковчег пред тях.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-12

 

4. Припят, Украйна

На 27 април 1986 г. по високоговорителите на град Припят звучи съобщение, известяващо хората за аварията и че ще бъде извършена временна евакуация на жителите.  С напълно изоставени жилищни блокове (от които 4 блока никога не са използвани), плувни басейни и болници, в които всичко е непокътнато, от вестници до детски играчки и дрехи. Припят и околните райони няма да бъдат пригодни за обитаване от хора през следващите няколко века. Според учените ще са нужни 900 години за достатъчното разпадане на най-опасните радиоактивни елементи.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-13

 

5. Изоставена фабрика за кукли, Испания

Тук историята също не казва много. Не е ясна причината поради, която тази фабрика за кукли е изоставена и то в този вид, но както се вижда и от снимката това място е като сцена от филм на ужасите.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-16

6. Буса на стопаджията Крис МакКендълс, Аляска

Крис МакКендълс е стопаджия, който живял в този бус през лятото на 1992г. докато не умрял от глад. Автобуса е изоставен тъй като през тези години той остава един зловещ спомен за съдбата на Крис.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-17

 

7.  Изоставен театър, Детройт, Мичиган

Детройт някога е бил процъфтяващ град, но след спада в автомобилната индустрия в града настъпила пълна бъркотия. Това кино е било едно от най-красивите дизайнерски идеи. Днес то е оставено на произвола на природата напълно изоставено напомнящо как Детройт някога е бил велик град.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-19

 

8. Островът на куклите, Мексико

Това определено е едно от най-страшните изоставени места. Историята казва, че бившият пазач на мястото намира мъртво малко момиченце. За да запази духа й, той поставя кукли по дърветата, по оградите и навсякъде около мястото. Интересното е, че пазача е бил намерен мъртъв на абсолютно същото място където и малкото момиченце.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-24

 

9. Орфиъм, Бетфорд, Масачузетс

Отворен през 1912 г., този театър и конгресен център е един скъпоценен камък. През 1959 г., вратите са затворени, и оттогава е изоставен, но са го използвали като хранилище за тютюн и хранителни стоки. Днес се набират пари за възстановяване на театъра обратно към първоначалното му състояние и да започне да функционира отново.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-29

 

10. Изоставена гара, Абхазия, Джорджия

Тази влак станция, която свързва Грузия към Русия, е била изоставена след войната в Абхазия през 1992 г. и 1993 г. От тогава тя е изоставена, макар някои части от станцията да са доста запазени е видимо, че природата е обзела по-голямата част от нея.

35-Scary-and-Haunted-Abandoned-Places-30

Коментари

коментара