Сигурно сте чували, че най-сигурния начин да разбереш на каква възраст е дадена жена е да погледнеш ръцете й. Първите признаци на старостта винаги се появяват по ръцете, шията и деколтето. Ето защо качествената грижа за тях е от особена необходимост.

Ако поне два пъти месечно разтривате ръцете си, заедно с ноктите, с резенче лимон ще запазите естествения им вид и хубавия им тен, защото съставките му са способни да заличат дори пигментни петна.
Освен за добрия им вид, лимонът може да помогне и при напукана кожа. Но ако кожата на ръцете ви е твърде суха и загрубяла, не забравяйте винаги да слагате крем, когато излизате. Нанасяйте го с леки масажни движения – винаги в посока от върха на пръстите към дланите. И си купете нощен крем за ръце, той е по-интензивен и с по-силен ефект.

Никога не забравяйте, че ръцете се забелязват от всички. И те говорят много – не само за старателните ви грижи (или липсата на такива), но и могат да издадат някои особености на характера ви. Така че, когато оформяте ноктите се съобразете не само с формата на самия нокът, но и с формата на пръстите. Ако имате красиви, дълги пръсти маникюрът ви ще изглежда добре, дори ако просто оформите ноктите с пила и сложите безцветен лак. Но при други случаи изберете формата и цвета, съобразно индивидуалните си особености.

За да бъдат красиви, нежни и копринено меки, вашите ръце имат нужда от масаж, който да отстрани умората и напрежението, нежен пилинг да почисти излишните мъртви клетки и качествени, подходящи за вашата кожа кремове и лосиони. Грижата за ръцете е много важна! Масажът действа най-ефикасно в спокойна обстановка, затова трябва да ви е  топло и тихо.


Внимателно подберете масажните масла. Съществуват различни видове. Едно от най-добрите за обща употреба е маслото от сладък бадем, но може да използвате и неароматизиран крем, който не попива в тялото прекалено бързо. Ако сте с много мазна кожа, опитайте талк или царевично нишесте вместо масло, защото то омазнява кожата допълнително.

Коментари

коментара