Знаем, че спа-центровете предлагат какви ли не услуги. Като започнете от такива с водорасли, бира, мая, вино, та дори и с екскременти от славей… (споглеждаме се ужасено с колегите)  Но дали сте чували за масаж със змии? Е, и ние не бяхме! Наистина звучи екзотично и меко казано…..страховито.

snake massage 1

Точно такава релаксираща процедура предлага израелски спа-център, в малкото градче Талмей Алазар. Цената му е напълно достъпна (70-80 долара) и предлага близка среща с влечуги като кралски змии от Калифорния и Флорида, както и петнисти и млечни змии. Размерът на змиите зависи от вида на масажа – по-големите от тях се използват за облекчаване на дълбоки мускулни напрежения, а по-малките създават „пърхащ“ ефект. При изпълнението на змийския масаж съкращенията на мускулите на влечугото стимулират кръвообращението в човешкото тяло и отпускат напрежението в ставите. Ефектът от масажа наподобява този от джакузи и допринася за максималния релакс на крайниците, отстранява различни схващания и болки.

snake massage 8

Неслучайно терапията не се предлага на всички, а само на хората със силно развит експериментаторски дух и желание за нещо ново и уникално. Терапевката споделя, че веднъж преодоляли страха от влечугите, клиентите й остават много доволни и дори се връщат отново.

snake massage 13

Особено важно е,  да  ви кажем, че всички змии са неотровни. (смеем се с пълно гърло)

Един масаж, моля!

Коментари

коментара