Пречистването на организма от натрупаните токсини без съмнение е рецепта за добро здраве и дълголетие. Живеем във време, в което почти всичко оказва негативно влияние върху организма ни. Храната, която консумираме, водата, която пием, недоспиването и вредните навици влияят не само на външния ни вид, но и на цялостното ни здравословно състояние. Ето защо е необходимо периодично да спазваме простички рецепти, с които ще тонизираме, пречистим и освежим тялото си.

Седмица преди прочистването е хубаво да спазвате специална диета. Добре е да хапвате прясна и здравословна храна. Препоръчително е да преминете изцяло на растителна храна, като е необходимо да бъде предимно сурова. Топлинната обработка на лакомствата, които хапвате трябва да е предимно чрез задушаване на пара или варене.

Прочистването на организма трае не повече от 3 дни. В тези дни се пият главно сокове и фрешове. Те трябва да са прясно приготвени. Могат да бъдат от зелени ябълки, моркови, моркови или червена цвекло.

 

През тези три дни черния е от основно значение да се затопля областта на  черния дроб с грейка по няколко пъти на ден. Трябва да се знае и че има определен режим, в който се пият плодовите сокове. Например на третия ден плодовите изкушения и водата се пият до 17  ч. Областта на черния дроб отново се затопля и към 19 ч се вземат равни количества (по около 120-200 мл) студен-опресован зехтин и прясно-изцеден лимонов сок. Този здравословен коктейл се изпива бавно и спокойно. Не бива да се стресирате. Прекарайте вечерта си в приятна и спокойна атмосфера. Затоплянето на черния дроб трябва да продължи. Това ще помогне за отпускане на каналите и той по-лесно и несмущаващо ще се освободи от токсините.

Добре е сутрин и дебелото черво да бъде прочистено чрез клизма или Английска сол. Около обяд можете да хапнете плод или да пийнете сок.

Процедурите, които прилагате през този тридневен период са сравнително леки. възможно е обаче да изпитате лек дискомфорт. Лека болка или гадене са едни от основните неразположения, които можете да изпитате по време на вашето тридневно прочистване. След спазване на цялата процедура обаче ще се почувствате значително по-тонизирани и бодри. Общото ви здравословно състояние ще се подобри, сенките под очите ви ще се махнат и тенът на лицето ви ще се избистри.

Прочистването на черния дроб се препоръчва:

  • да се прави през края на зимата и пролетта;
  • да се прилага при пълнолуние;
  • да се прави като профилактично средство (при наличието на установени проблеми следва подходът за лечение да се съобрази с конкретните обстоятелства).

Ползи от прочистването:

  1. Черния дроб и жлъчката се освобождават от натрупвания.
  2. Подобрява се работата на черния дроб и жлъчката.
  3. Прочистването подобрява метаболизма.
  4. Влия благотворно върху емоционалното състояние.
  5. Трите дни на сок изчистват кръвта, лимфата, подобравят работата на храносмилателната система, носят здраве за очите, оказват положително действие върху кожата, зареждат с елементи, вещества и прана.
  6. Яденето на здравословна храна няколко дни преди и след прочистването ще окаже допълнително благотворно влияние върху тялото, чувствата и мисълта.

 

 

Коментари

коментара