531773dbfa5fb86d7d5f16510182c1f0 (1)Президентът на Украйна Виктор Янукович заяви, че няма да подаде оставка и ще остане в страната, предаде телевизионният канал ICTV. „Нищо няма да подписвам. Ще остана на територията на страната и ще търся път. Казал съм всичко, ще видя реакциите на международната общност, как ще реагират те. Кожара, който и в момента е министър на външните работи ми докладва вчера, че е говорил с министрите на външните работи на Полша и САЩ. Аз вчера разговарях с Путин. Той е говорил с Обама. Надявам се, че аз тези дни също ще водя преговори”, заяви Янукович.
„Всички решения, които приема в момента Върховната Рада са незаконни, депутатите са малтретирани на изхода на парламента, замерят ги с камъни.Всичко което се случва там е бандитизъм. Няма да подписвам законите, приети във Върховната Рада, няма да подам ставка”, заяви Янукович за телевизионния канал UBR.
„Не възнамерявам да избягам от страната. Получил съм гаранции за сигурността си от международните посредници”, добави украинският президент за телевизионния канал 112UA.

Превод и редакция: Милен Маринов/focus-news.net

Коментари

коментара