Мечтите на всеки бивш алкохолик и бъдеща пияница се сбъднаха. Изразът „Да удавиш мъката“ вече не е само в преносно значение, защото тук ще можеше да поплувате в бъчви с пенливата течност.
Хотел „Weiereich“ – Бамберг, Германия

Някога дом на касапин и на пивовар, днес тази бирария е превърната в 3-звезден хотел. В ресторантa се провеждат образователни програми, ръководени от преподаватели от местната Бирена академия, а семинарите включват вечеря с дегустация на девет вида бира, като в края на всичко това ще ви бъде дадена специална диплома, че сте минали курса. Друга страхотна екстра е „Дегустаторската обиколка“, която ще ви разходи из целия град. А там има общо девет пивоварни.

imagesХотел „Кери“ – Шанхай, Китай

Правейки всичко възможно да придаде на китайската бира малко класа, този хотел предлага много възможности за забавление на любителите на бирата. Всеки ден от 16 до 20 часа в бара има промоция на принципа „плащаш 1, получаваш 2“ и също така можете да посетите пивоварната на хотела. Всеки септември „Кери“ е домакин на фестивала на пивоварите, където можете да дегустирате над 50 марки бира.

Хотел „Старото оръдие“ – Бъри Сейнт Едмъндс, Великобритания

Докато сте там, ще имате възможността да станете свидетели на приготвянето на традиционния британски „Ейл“, а в ресторанта ще имате привилегията да наблюдавате как специално ви приготвят бира за обяд. Също така можете да посетите „Greene King Brewery“ – една от най-старите пивоварни в Европа, основана през 1799 година.

23148Хотел „Бровария“ – Познан, Полша

Хотелът, който се състои от 21 стаи, е разположен в старата част на Познан и предлага разходка в хотелската пивоварна, дегустация на няколко различни вида бира (включително и медена такава), а в близката пивоварна „Lech“ ще можете да се снимате в огромна бирена кутийка.

Хотел „Beverland“- Остбеверн, Германия

Този 4-звезден хотел предлага уникална услуга – ще имате възможността да спите в гигантска бирена бъчва! Също така ще можете да релаксирате в сауна със същата форма, а ако сте в откривателско настроение, можете да посетите пивоварната „Potts Naturpark“, която е основана през 1769 година, има собствен музей и приготвя 100% автентична германска бира.

tmg-slideshow_xlХотел „Августин“ – Прага, Чехия

Петзвездният хотелски комплекс, състоящ се от седем сгради, е разположен в сърцето на Прага и се намира точно до манастир и пивоварна от 13 век, където августинските монаси са приготвяли известната си бира. Докато сте тук, ще можете да посетите уникалния СПА център на хотела, където ще можете буквално да се потопите в бира, след което да получите масаж.

Коментари

коментара