1235196_660_371Ако някога сте искали реално доказателство, че възрастта е нищо друго, освен едно обикновено число, то можете да се похвалите с това, че сте го намерили. Запознайте се с Ърнестин Шепард (Ernestine Shepherd). Като видите нейния плосък корем, тонизирано тяло и отлично здраве, никога не бихте предположили, че тази бодибилдърка е в края на 70-те си години. Тя е на 77, за да бъдем напълно точни.

Когато видяхме за първи път впечатляващата физика на Ърнестини бяхме изненадани да разберем, че тя дори не е била тренирала преди навършването на 56. Още по-поразени сме от факта, че тя продължава да се занимава с тренировки и да поддържа безупречното си тяло.

Ърнестин и сестра й Милдред решили да влязат във форма, след пазаруване на бански костюми. Те били недоволни от това, което видяли в огледалото и решили да се променят. Сестрите решили да станат две от най-възрастните жени културисти.

1235195_300_450След смъртта на Милдред, опустошената Ърнестин започнала да страда от високо кръвно налягане, получавала пристъпи на паника и депресия. След като сънува сестра си, както самата тя казва, Ърнестин решила да сбъдне мечтата си и да се занимава активно с бодибилдинг.

През 2010 година Книгата за рекордите на Гинес я вписва като Най-възрастната жена активен бодибилдър в света.

Ърнестин споделя, че оттогава е подобрила драстично здравето си. „Аз правя едно и също всеки ден“, казва тя в един епизод на Шоуто на Опра. „Не съм взимала хапчета за високо кръвно налягане, не съм приемала медикаменти за пристъпите на паника. Просто тичах и тренирах. Тогава репресията и безпокойството просто ме напуснаха“.

В допълнение към сутрешното бягане и тренировка, ежедневието на Ърнестин започва с яденето на 10 белтъка (объркани с шепа орехи) и пиенето на половин литър вода. Освен всичко, тя е и фитнес инструктор. „Започнах моя клас с 10 души, а сега понякога не можем да се съберем в стаята“, казва Шепърд.

На своите клиенти Ърнестин препоръчва физически упражнения от всякакъв тип и под всякаква форма. „Не всеки иска да бъде културист. Не всеки иска да бъде бегач“, обяснява тя. „Но всеки има любимо занимание и трябва да го прави. Не забравяйте: Възрастта не е нищо друго, освен едно число. Всеки можете да влезе във форма“. /sportuvai.bg

Във видеото можете да видите какво й помага в мотивацията:

Коментари

коментара