yaketa-kapereВсеки мъж трябва да има в гардероба си кожено яке. Мъжките кожени якета предизвикват различни асоциации за мъжете, някои ги определят като бунтар– един вид готин пич. Тези якета са истинска класика в жанра. Могат да се носят почти през цялата година и по най -различни поводи.

Какво трябва да знаете при избора на кожено яке? Понякога мъжете правят голяма грешка при избора на яке и в повечето случаи проблема е в размера му. За да направите правилен избор е добре да премерите яке с размер „една идея“ по – малък от вашия. Това се прави за да прецените, как то стои на вашите форми на тялото . Най – добре е якето, което сте избрали да прегръща раменете Ви, а не да се свлича по тях и да стои отпуснато, дължината му трябва да е до края на талията и ръкавите да не са прекалено дълги. Много е важно да обърнете внимание и на конеца, той свързва всичко заедно. Ако конецът е с добро качество ще можете да носите якето дълги години.

 В миналото кожените якета са се изработвали от конска кожа и при движение е шумоляла ужасно.  Когато става дума за кожа не се заблуждавайте по евтини якета изработени от агнешки кожи.Ставали дума за качество е хубаво да обърнете внимание на подплатата, материалът за облицовка и добрия шев.

Цветът е също важен. Повечето якета са в черен цвят.  Това е класически цвят в който мъжете изглеждат идеално.  Кожените якета могат да се съчетават в най – различни стилове. Можете да го комбинирате с елегантна риза, чиято дължина е до горната част на панталоните и любимите Ви дънки.Трябва да опитате най – различни стилове за да определите този, който ще е най – подходящ за Вас.

Вижте повече

Коментари

коментара