907b4607921ea714e30d00854d6de2a3Лидерът на ДПС Лютви Местан заплаши от парламентарната трибуна бившия премиер Бойко Борисов, че двамата ще се видят в съда. Поводът са твърденията на Борисов от миналата седмица, че Местан и председателят на БСП Сергей Станишев са получавали информация от специални разузнавателни средства.

Миналата седмица Борисов заяви пред журналисти, че Местан и Станишев очевидно знаели неща от разговори вътре в ГЕРБ, които не би трябвало да знаят. Доказателство за това била хипотезата на Местан, че вотът на недоверие за политиката на кабинета в сектора за сигурност, който готви ГЕРБ, служел, за да може Борисов да „пусне Цветанов по бобслея“. „Откъде знае“, запита реторично Борисов. И добави, че някой, който го подслушва, очевидно ходи да докладва нощем в Боянските сараи.

Според лидера на ГЕРБ сигнал за изтичането на информация от службите към ДПС е и внезапната оставка на бившия зам.-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров, точно преди срещу него да започне разследване за пране на пари.

Днес Лютви Местан се възползва от недоволството на зам.-председателя на групата на ГЕРБ Красимир Велчев, че единственият монитор в парламента с информация за гласуванията на депутатите бил разположен именно пред лидера на ДПС. Ясно е, че Местан ръководи Народното събрание, но не е редно само пред него да има монитор, заяви Красимир Велчев.

Имайте мяра в тези обвинения, защото когато приказките ви засягат не мен, персоната, а институциите в България, тогава аз съм длъжен да реагирам, възрази Местан и продължи: „Не ме дразни, че определихте този монитор като предназначен персонално за мен. Но клеветите на вашия лидер, че са ми донасяли информация от специални разузнавателни средства – ето за това ще се срещнем в съда.“

Правя го не заради своята чест, а заради честта на институциите в България, заяви лидерът на ДПС./cross.bg

Коментари

коментара