Image_3865512_126Следата от котешкия маниер се е настанила трайно в модата през последните няколко години. Тя се отрази при вида на очната линия, след това при формата в рамките на очилата, а сега и при шапките. Редица модни линии пуснаха модели с издадени котешки уши. Те са с изчистена линия. Наподобяват тези за езда – с тясна козирка, но с изпъкнала закачлива част отгоре.
Странният на пръв поглед аксесоар се приема изключително добре. Появиха се и различни варианти с капси, камъни и косъм. Дори започнаха да се предлагат якета за възрастни с пришити уши към качулката. Същото се среща и при халатите за баня и сън.
Всъщност манията започна още преди две години. Тогава френската модна къща за шапки “Мейсън Мишел” пусна линия с красиви дантелени диадеми с уши. Звездите в Холивуд бързо се сдобиха с такъв аксесоар и побързаха да го разходят по червения килим. Най-запомняща се бе появата на Никол Ричи, която съчета дантелена шапка с ушички от същата с марка със семпъл черен тоалет.
В колекцията на “Мейсън Мишел” имаше също така заешки модели и такива, вдъхновени от анимационния герой Мини Маус
По това време модната диктаторка Виктория Бекъм публикува своя снимка с модел на “Шанел” на главата си. Кейт Мос направи същото, само че в кожен вариант. И Риана избра “Шанел”, но определено се отличи от всички други, като нейните уши бяха в бежов цвят.
Може да срещнете шапката в много разновидности, но основните модели са четири – с козирка, тип купичка, плитка и много дълбока.
На някои дори има дискретно издълбани участъци под формата на очи.
Комбинира се буквално с всичко. Както с дънки и блуза, така и с официална рокля и палто. Отива еднакво и на спортни обувки, и на елегантни високи токчета. Това е може би един от най-практичните аксесоари, с които да се сдобиете тази пролет. През зимата се продаваха и плетени варианти. Певицата Бионсе изгледа баскетболен мач в този вид. Снимките  бързо обиколиха интернет пространството и визията  стана хит сред младите.

Коментари

коментара