/КРОСС/От КНСБ настояват за поне 10% увеличение на средната заплата през следващите четири години като възможност за увеличаване на потреблението, а оттам – стабилизиране на икономиката в страната.
От КНСБ представят вижданията си за социално-икономическата, данъчната, пенсионната, здравната и образователната политики в официална декларация.
Пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров каза, че тристранният диалог трябва да бъде оглавен от министър-председателя. Държавата трябва да поеме допълнителни дългове, с които в рамките на няколко години да се изчисти силно дебалансираната структура на икономиката.
Необходима е промяна на Кодекса на труда, смята Пламен Димитров. Там би трябвало системите на заплащане, които определят начина, по който се формира цената на труда, да бъдат ясно разписани и да е ясно как човекът участва в разпределението на това какво стига до него. Сега не е така, всички знаем, че в много предприятия няма система на заплащане, шефът определя какво получаваш и ако не ти харесва, си отиваш вкъщи, коментира той.

: Икономика Cross

Коментари

коментара