Как да съчетаваме цветните дрехи

modaНе е задължително да сте завършили изобразително изкуство, за да знаете, че цветовете от един и същи нюанс се съчетават изключително лесно. Например един бял панталон ще си подхожда с една бяла блуза. Но подобни съчетания никак не са оригинални и рядко изглеждат стилни. Много по- ефектно би било ако се съчетаят бял панталон с черна блуза. Ето защо трябва да се научите да комбинирате правилно различните цветове и нюанси на дрехите си, ако искате да изглеждате по- уникални. Само по този начин ще приличате на модна икона.

На първо място най- важното, което трябва да знаете е, че в един такъв тоалет винаги трябва да преобладава един основен цвят или както професионалните стилисти го наричат- базов цвят. Този цвят се допълва от останалите в облеклото цветове.Dress-to-Impress-Jazz-Up-Your-Analytics-Dashboards-with-Color-

Ако базовият цвят е много ярък и наситен, останалите цветове трябва да са в по- леки нюанси.

Ако съчетаете повече цветове, правилно е те да не са повече от три, в противен случай бихте заприличали на цветен папагал. colors

Контрастните цветове не се съчетават много лесно- например червено със зелено или синьо с оранжево.

Белият и черният цвят могат да се съчетават с всякакви цветове, както и с разни принтове. Те са универсални цветове. Но също така и сивият цвят, който им съперничи в това отношение.

Неутралните цветове и нюанси, както и ярките са идеални за един прекрасен фон за флорални мотиви. Но препоръчително е те да са в горната част на тялото. Може да са разположени и в долната, но ако искате да привлечете вниманието към лицето си е добре първия вариант. Така лицето ви ще изглежда по- изразително.

Същата роля играе и светлата гама, докато дрехите с тъмни цветове са много по- подходящи за долната част, тъй като те пък имат способността визуално да вталяват тялото ни.

Коментари

коментара