Човек дори и добре да живее..остарява! Да, всички искаме да бъдем свежи, млади и красиви, но хубостта за съжаление е преходна. Погрешно е схващането на повечето жени, че когато се появят първите сребристи нишки в косата им вече не са привлекателни. Нищо подобно! Жената е като виното – става все по – хубава с годините. В забързаното ежедневние, в което живеем все по-често биваме подложени на стрес, недоспиване и лоши климатични условия. Всичко това оказва неблагоприятно влияние върху нашата кожа и наяве идват първите зли бръчки.

Появата им обаче може да бъде забавена, а свежия и млад вид на лицето ви ще бъде съхранен дълго време, ако се грижите неуморно за него.

Цигарите са враг номер едно на красотата. Пушенето е основен виновник за ускоряване на стареенето. То способства за ограничаване притока на кръв и хранителни компоненти към  клетките на кожата – нещо, което е от огромно значение за красивия вид на лицето. Забравете за цигарите, ако искате да сте здрави и да изглеждате добре!

Набавете си недостигащия колаген! Сигурно сте чували как по телевизията непрестанно рекламират кремове, съдържащи необходимата съставка. Колагенът е особено ценен за красотата на вашата кожа. С напредването на възрастта запасите от него намаляват, а организмът ни не е в състояние да регенерира този елексир на красотата и младостта. Използвайки продукти, съдържащи колаген, можете да върнете блясъка на кожата си.

Задължително откажете алкохола. Той изсушава кожата и пречи на снабдяването й с важни хранителни вещества.

Друг важен съвет в борбата с бръчките е използването на слънцезащитни масла и кремове. Ако обичате да стоите дълго време на плажа е добре да се предпазвате, защото освен полезно слънцето може да бъде и много опасно.

Надяваме се да сме ви били полезни в борбата с първите бръчици!

Коментари

коментара