Вече отдавна хората са приели татуировките за нещо нормално и начин всеки да бъде още по-уникален и различен от останалите. Разнообразни рисунки дават възможност на много хора да изразят себе си или да оставят завинаги нещо красиво на тялото си, включително и рисунки на животни. В статията ще ви покажем символите, които носят нарисуваните животни върху човешкото тяло и по специално – пеперуда, лъв, тигър, маймуна, орел и дракон.

Пеперуда: Тези животинки символизират метаморфоза, прераждане, промяна и красота. В Япония пеперудата символизира нечия душа, а в Китай гледката на две пеперуди значи любов.

2129941243_1369671927

Лъв: Символизира сила, кураж и защита. Познат като краля на животните лъвът често се свързва със сила и мощ. В Азия пред много от дворците могат да се видят статуи на лъвове, като символ на защита.

t1_Lion-Tattoos-animal_700

Тигър: Тигърът е символ на сила, безстрашие, агресия и власт. В будизма тигърът е символ на гняв. Тигърът е национален символ във Южна Корея, Малайзия, Бангладеш и Индия.

tiger-tattoo-m

Орел: В племената на индианците в Северна и Южна Америка перата на орлите са били символ на невероятна сила и мощ. За повечето европейци, величествената птица символизира свобода.

eagle-53

Вълци: Вълците носят много разнообразни и различни значения. Те могат да символизират алчност и разруха, както и лоялност и непокорност.

angry-wolf-head-tattoo-2

Маймуни: Те носят символ на забавление и лукавост.

Monkey_Tattoo_1019-s320x320-110687

Дракони: Татуировките на дракони символизират митичност и сила. В Япония статуите на дракони са били основна част от дворците на императорите.

Great-dragon-tattoo-on-shoulder-687

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

коментара