Спомняте ли си филма ,,Свекървище“, в който Джей Ло всячески се опитваше да се хареса на майката на своята половинка? Тя пък от своя страна бе решила, че каквото и да направи скъпата й снаха…никога няма да стане достойна за нейното синче.

Дааа, отношенията снаха-свекърва не винаги са идеални. Ако ,,маман“ не ви харесва и е решила, че сте недостойна за нейния прекрасен син. май почти нищо не е в състояние да промени мнението й.

Идва момента, в който се налага да присъствате заедно на семейни събирания и да се преструвате, че можете да се търпите поне за няколко часа. Ако свекървата има повод или ви е поканила в своя дом е задължително да й поднесете подарък.

Но какво да подарим на ,,свекървището“, когато има повод? Почивка за санаториум за лечение на нерви? Хмм, това съвсем не би бил подходящ дар на майката на вашия мъж.

Тук трябва да се вземат предвид множество неща като възраст, интереси, отношенията ви и съвместните ви преживявания.

Ако свекърва ви е достатъчно млада, обича да се грижи за външния си вид и го демонстрира е хубаво да й покажете, че виждате в нея привлекателна жена. Подходящ дар тук е карта за спа- процедури, масаж в престижен салон или някоя засукана разкрасителна дейност, която ще я накара да се почувства тонизирана и свежа.

При тези подаръци обаче трябва да сте изключително внимателна. В никакъв случа не акцентирайте върху недостатъците на ,,маман“. Гел против целулит или крем против бръчки май не са най-подходящия избор, особено ако не се долюбвате много. Все пак не искаме да ви подгони с кухненски нож из апартамента, нали или да ви върне жеста с карта за посещение при пластичен хирург?!

Ако майката на вашата половинка е дама на преклонна възраст и е истинска кулинарна вихруша, то изборът е ясен. Подарете  й красив кухненски сервиз или ефектна покривка. Битовата техника също е добър вариант, така можете да облекчите много живота й, макар че ако не я харесвате едва ли искате точно това! Но, ако искате да затоплите отношенията си..всички тези подаръци показват, че цените нейните кулинарни умения и че я смятате за прекрасна домакиня. Чрез тези подаръци доказвате на своята свекърва, че цените уюта, който тя създава в своя дом.

Друг вариант за покупка е нещо свързано с нейното хоби. Ако жената се увлича от ръкоделия, театър, градинарство е добре да я зарадвате с подарък, свързан с интересите й. Така със сигурност ще я зарадвате. Билети за концерт също са подходящ вариант или семейния ви албум.

Важен момент при избора на подарък е да отчетете колко са ви близки отношенията. Ако двете се разбирате прекрасно може да заложите на някакъв по-шеговит подарък. Хубаво обаче е свекърва ви да има чувство за хумор, а не да стои цяла вечер като кисела краставица заради вашата шега. Ако сте близки подходящ избор би бил ваша топла снимка с красива рамка.

Каквото и да изберете обаче бъдете мила със своята свекърва, защото все пак тя е майката на вашата половинка в живота. Не е необходимо да сте близки приятелки, а просто да спазвате добрия тон и уважение, защото вече сте едно семейство.

Успех при избора на подарък за злата свекърва. Очакваме вашите идеи за това какво да подарим на The big mama!

 

Коментари

коментара