Всяка жена иска да изглежда добре и да събира мъжките погледи.  Но как да сияем с перфектен външен вид без много грим? Без съмнение дамите дарени с красива и чиста кожа са рядкост. Истината е, че заради стреса, недоспиването, цигарите и храната, която хапваме е доста по-трудно да изглеждаме натурално свежи и красиви.

Обикновено кожата ни е тази, която страда след изтощителни диети, липса на сън и много работа. Ето защо днес решихме да ви дадем няколко съвета, които ако спазвате редовно ще подобрите значително състоянието на своята кожа.

Почиствайте внимателно лицето си вечер

Почистването е едно от задължителните неща, които трябва да правите, за да имате сияйна и нежна кожа. Никога не си лягайте с грим. Всяка вечер почиствайте грижливо макиажа си. Хубаво е да направите същото и с шията и деколтето си. Измивайте лицето си с топла вода. Не използвайте силни и ароматизирани сапуни. Бебешките продукти са идеални за измиване. Грима трябва да бъде почистван изключително внимателно. Най-добре използвайте мека гъбичка или тампон, за да предпазите нежната кожа около очите си. Лицето  трябва да се подсушава с леко потупване. Задължително е след почистване да използвате подходящ крем.

Спрете цигарите и алкохола

Цигарите са сред основните виновници за стареенето на кожата. Т стесняват кръвоносните съдове – това намялава притока на кръв и така лишава кожата от кислород и подхранващи вещества, като витамин А. Всички тези фактори влияят и върху еластичността й. В допълнение, повтарящите се лицеви изражения при пушенето, като свиването на устните при всмукване и притварянето на очите, за да се предпазите от дима, може да доведе до появата на бръчки.

Хидратирайте се

Всички сме чували колко е полезна водата за организма , но много малко от нас пият достатъчно. Ако искате да имате свеж и чист тен е необходимо  да приемате поне по 2 литра течности на ден. Това ще направи кожата ви по-еластична и ще избистри цвета й. Хидратиращите кремове също са много подходящи в борбата с повяхналото лице. Консултирайте се със специалист кой е най-подходящ за вашата кожа.

Коментари

коментара