Когато преди 21 години ирландският скитник Хари Халоус се самонастанил в покрайнините на луксозния лондонски район „Хампстед Хийт“, едва ли е подозирал, че това ще го превърне един ден в богаташ. Въпреки че живее в неособено угледна барака, 70-годишният мъж днес е собственик на земя за 2 млн. лири, пише Daily Mail.

Навремето Хари вдигнал скромното си „жилище“ върху парцел с размери  27 х 27 метра. Според действащ до неотдавна закон всеки, който е живял на незаета територия повече от 12 години, става неин притежател. (браво бе!)

Името на Хари Халоус, обитаващ участъка от 1986г., е вписано в поземления кадастър. Мъжът не смята да продава земята си, въпреки че тя би го направила притежател на 2 млн. лири в брой. „Приличам ли ви на човек, който ще тръгне да обикаля по света оттук нататък? Ненавиждам организирания туризъм, освен това тук се чувствам чедусно!“, казва Хари.

images

Той признава, че е мързелив по природа и се нуждае от малко. „Ще завещая имота си на кралското семейство,защото то е последния бастион на аристократизма в страната ни- продължава късметлията.-Напоследък се навъдиха много алчни хора и ме е страх един ден да не сложат ръка и на моето местенце.“

Извод от тази история: Разни хора, разни… реакции… И разни идеали 😉

източник: http://candysays.blog.bg

Коментари

коментара