/КРОСС/ Жена в клинична смърт роди здраво момченце в клиниката Сан Рафаеле в италианския град Милано, пише вестник Stampa.
Преди девет седмици 36-годишната италианка получава мозъчен кръвоизлив и е приета в родилото отделение на клиниката. Там лекарите констатират мозъчна смърт и по настояване на родителите й решават да я поддържат жива чрез апаратура, за да запазят живо бебето, което носи. Бебето бе захранвано чрез сонда.Така, в тридесет и втората седмица от бременността, лекарите изваждат в добро състояние бебе с тегло 1 килограм. Детето ще остане за наблюдение в болницата.
Веднага след раждането на момченцето, близките на жената са дали съгласие органите й да бъдат използвани при трансплантация.
Подобни случай са рядкост. През 2006 г. в болницата „Нигуарда“ в Милано 38-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт след аневризма, бременна в 17-ата седмица, беше поддържана жива с апаратура, докато бременността й достигна 28-ата седмица и се роди момиченце, което тежеше 713 грама. Четири години по-късно, в същата болница, друга майка в мозъчна смърт беше поддържана жива осем седмици, за да роди момченце.

: Любопитно Cross

Коментари

коментара