Искате да сте здрави, свежи и енергични? Е, тогава без съмнение трябва да се доверите на природата. Днес ще ви разкажем за едно чудно растение, което изцерява множество болести и ни прави по-тонизирани и бодри. Още от дълбока древност растението годжи бери е високо ценено заради своите вълшебни лечебни свойства.

То прочиства  организма и  му доставя ценни хранителни вещества. Кореноплодът намира широко приложение в китайската медицина, като първите сведения за годжи берито датират от земите на Тибетските Хималаи и Северен Китай, където е бил отглеждан още 5000 г. пр.н.е.

Плодовете на годжи бери са сладки, питателни и засищащи.  Най-добре е да се консумират пресни, но могат да се добавят и в салати, напитки, супи, кремове и всякакви други лакомства.

Препоръчителната дневна доза  е около 30 гр. Трябва да се знае, че с този плод не бива да се прекалява. Консумацията на 20-30 гр. годжи бери дневно доставя на организма  важни хранителни вещества, витамини и минерали. В състава на чудния плод влизат множество витамини от група А и група Б, магнезии, цинк, желязо, мед, фосфор, йод, аминокиселини и др.

Консумацията на тази вълшебна вкусотия помага за запазване младия вид на кожата, премахване на целулита, действа превантивно срещу чернодробни, сърдечни и бъбречни проблеми. Годжи берито укрепва организма и го пречиства от токсини. Лакомството е подходящо при лечение на язви, астма, високо кръвно и редица други състояния.

Китайците твърдят, че лекува дори левкемия и различни видове рак.

Типичният за китайската медицина чай, който се приготвя от листата на годжи берито лекува бактерии и гъбички, а редовната му консумация може да повиши значително мъжкото либидо, категорични са специалистите.

Коментари

коментара