/КРОСС/ Руската армия е свалила над Северния ледовит океан шейната на Дядо Коледа. Добрият старец и еленът Рудолф са загинали, според американския блог The Daily Currant.
Тази сензационна новина, бе разпространена мълниеносно от американски медии. Шегата си е шега, но според експерти тя отново намирисва на информационна война и в нея се прави аналогия с истинската трагедия на малайзийския Боинг в Украйна, пише „Взгляд“.
Традиционно Обединеното командване на ПВО на САЩ и Канада НОРАД следи в „реално време“ придвижването на шейната на Дядо Коледа. Така беше и тази година. Обаче се появиха шегаджии, които използваха тази мила традиция. Американска медия съобщи, че руските ПВО са изстреляли ракета, която е свалила Дядо Коледа над Северния ледовит океан, отломки от шейната са открити в Арктика от норвежки рибар, а самият Дядо Коледа и всички елени, освен Рудолф, са загинали.
„Въпреки, че руските власти официално отричат своята причастност към инцидента, американските служби потвърдиха, че съдбоносната ракета е изстреляна от един от разположените на Нова земя руски военни обекти. Руските политици-националисти вече приветстваха покушението, жертва на което е популярна западна личност“, шегуват се авторите на статията.
„Това е нов елемент на информационната война, която се води срещу Русия

: Любопитно Cross

Коментари

коментара