988a872dca91c2ff19201ff45bfc347dСпоред ново проучване, направено под наставленията на изследователя д-р Еран Елхайк, най-ранните предци на съвременния човек са се появили в Африка преди малко повече от 200 000 години, пише Guardianlv.

Преди изследователският екип на доктора да достигне до това заключение се твърдеше, че предшествениците ни са се появили на Земята около 9,000 години по-късно от обявената от екипа година.

Резултатите от това проучване са коренно различни от тези, направени от екипа на Университета в Аризона, които твърдят, че хромозомата на съвременните мъже е възникнала вследствие на кръстосване. Елхайк заяви, че той и колегите му са работили по опровергаване на тази теза, която според тях е лишена от всякаква научна стойност.

Д-р Елхайк не твърди, че е имало един мъж на име Адам и една жена на име Ева, които да са бащата и майката на цялото човечество. Той предполага, че тогава са съществували малки групи от много Адамовци и Еви, които са живеели рамо до рамо.

Докато проучването, направо от д-р Eлхайк и неговите колегите, не се докаже, ще се предполага, че повечето мъже са получили тяхната Y хромозома от един единствен общ прародител, а повечето жени от един женски, а не от няколко двойки.

източник: агенция „Крос“

Коментари

коментара